Home Campanie Utilitati si servicii publice – sondaj

Utilitati si servicii publice – sondaj

35
0
SHARE
utilitati, servicii publice, ZUBN, Bucurestii Noi

Cu datele de mai jos încheiem seria rezultatelor obținute în urma sondării opiniei publice în rândul locuitorilor din Zona Urbană Bucureștii Noi – Utilitati si servicii publice

În privința problemelor ce afectează furnizarea de Utilitati si servicii publice în Zona Urbană Bucureștii Noi, deficiențele privind canalizarea, inclusiv mirosul răspândit, existența câinilor comunitari, precum și a excrementelor acestora, lipsa combaterii insectelor și toaletarea neprofesionistă a copacilor (și lipsa acesteia) sunt cele mai pregnante probleme.

Utilitati si servicii publice - grafic din cadru sondaj in cartiere ZUBN, Bucurestii Noi

Dezbateri privind problemele legate de furnizarea de Utilitati si servicii publice

În cadrul dezbaterii prilejuite de prezentarea rezultatelor către autoritățile publice, cetățenii au insistat pe problemele generate de distrugerea spațiului verde din Bucureștii Noi, în special a arborilor (nuci și tei protejați de lege) din preajma Lacurilor Străulești și Grivița.

Tot în această direcție au existat plângeri în privința toaletării defectoase a copacilor de pe străzile cartierelor componente arondismentului Bucureștii Noi, întrucât lucrările se fac fără proiecte avizate de un peisagist autorizat, un exemplu concludent fiind distrugerea teilor unde s-a dovedit faptul că îndepărtarea a peste 15% din coroana copacului duce la moartea acestuia. De asemenea, regenerarea florei are de suferit, replantarea copacilor făcându-se fără pichetare, arborii existenți fiind mutilați pentru a permite replantările.

Cetățenii au cerut să li se comunice cine sunt cei ce subcontractează lucrările specifice din teren pentru a verifica pregătirea acestora. Reprezentantul Administrației Domeniului Public Sector 1 a replicat că orice acțiune de toaletare presupune un aviz de mediu, iar astfel de acțiuni nu pot fi lăsate în seama cetățenilor din simplu fapt că nu își poate asuma responsabilitatea în cazul în care acțiunile lipsă sau defectoase degenerează în accidente.

În privința serviciului public de colectare a gunoiului, membrii G.I.C. au cerut reprezentanților primăriei să transparentizeze costurile alocate transportării și procesării gunoiului, astfel încât cetățenii Zonei Urbane Bucureștii Noi să conștientizeze că colectarea gunoiului nu este gratuită, așa cum susțin reprezentanții primăriei.

Cetățenii au cerut celor responsabili să monitorizeze cu atenție zonele de depozitare a deșeurilor din colțul străzilor și să descurajeze aceste practici. De asemenea, întrucât primăria era în plină campanie de conștientizare a reciclării selective, centățenii au considerat oportună distribuirea de saci pentru reciclarea selectivă în loc de materiale promoționale.

Dezbatere poate fi urmărită și în format video mai jos: