Home Campanie Sondaj de Opinie al Cetățenilor din Bucureștii Noi

Sondaj de Opinie al Cetățenilor din Bucureștii Noi

1238
0
SHARE
sondaj de opinie oamen0i in sala de conferinte unde se prezinta un sondaj

În perioada aprilie – septembrie 2017, Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi (G.I.C. Bucureștii Noi) a realizat un sondaj de opinie printre locuitorii Zonei Urbane Bucureștii Noi (Z.U.B.N.) privind două categorii de probleme:

Categorii de probleme, sondaj de opinie in Zona Urbană Bucureștii Noi

  • Probleme întâmpinate de locuitorii Zonei Urbane și propuneri pentru rezolvarea acestora.
  • Opinii legate de renovarea celor două teatre din Zona Urbană – Teatrul de Vară Nicolae Bălcescu din Parcul Bazilescu, actualmente o ruină, și fostul Teatru Masca, actualmente depozit de recuzită, clădirea fiind în ultimii ani neîntreținută și în curs de degradare.

Au fost colectate 532 răspunsuri, din care 185 de răspunsuri prin intervievare directă, prin prezența în teren a “Cortului de Prim Ajutor Civic”, și 347 de răspunsuri prin canalul online, pe pagina de Facebook a grupului de inițiativă.
Cei 532 de cetățeni au ridicat un total de 1150 probleme, media fiind de aproximativ două probleme ridicate de fiecare cetățean.

Efortul depus pentru realizarea chestionarului se cuantifică astfel: 20 de voluntari, 50 ore/om alocate colectării răspunsurilor și 45 ore/om alocate interpretării și prelucrării datelor culese.

Rezultatele chestionarului au fost prezentate autorităților responsabile în cadrul evenimentului “532 pentru Bucureștii Noi”, eveniment ce a avut loc pe data de 25 noiembrie 2017, în cadrul clădirii de utilitate publică Școala Gimnaziala 179 din cartierul Bazilescu.

De asemenea, aproximativ 60 de locuitori ai Z.U.B.N. au putut profita de ocazie pentru a-și spune ofurile în fața autorităților reprezentate de Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, consilierii locali Tudose Cristian, Iordan Florin, Cristian Bulfon, Păiuși Oliver și Neagu Cristian, directori din aparatul primăriei și reprezentanți ai Poliției Locale Sector 1.

Răspunsurile au fost transpuse în 6 categorii mari de probleme, astfel:

CATEGORIENumăr răspunsuri
Mobilitate urbană480
Urbanism și amenajări229
Curățenie și colectare deșeuri189
Probleme sociale118
Probleme ale familiilor cu copii76
Servicii publice și Utilități54

 

Sondaj de opinie grafic cu procentele de ansamblu privind problematicile din Zona Urbana Bucurestii Noi
Sondaj de opinie grafic cu procentele de ansamblu privind problematicile din Zona Urbana Bucurestii Noi

Conform diagramei de mai sus, principalele preocupări ale cetățenilor zonei noastre urbane sunt în ceea ce privește circulația și transportul în comun (41% din totalul problemelor ridicate), precum și construcțiile (în primul rând, legalitatea acestora) și curățenia, și colectarea deșeurilor.

În articolele ce vor fi publicate în zilele următoare vom detalia fiecare dintre cele 6 categorii de probleme identificate, punând inclusiv accent pe cele discutate în cadrul evenimentului de dialog cu autoritățile – 532 pentru Bucureștii Noi.

Cei ce doresc să vadă toate rezultatele înainte ca acestea să fie făcute publice pe site se pot abona la newsletter pentru a primi fișierul integral.

sondaj de opinie Zona Urbana Bucurestii Noi- infografic cu resursele alocate acestui sondaj
Infografic realizat de Catalina Azamfirei GICBN