Home Campanie Securitate si siguranta – Probleme sociale

Securitate si siguranta – Probleme sociale

55
0
SHARE
gicbn.ro, zubn, probleme sociale

Suntem pe ultima sută de metri în privința publicării rezultatelor obținute ca urmare a sondajului de consultare a cetățenilor din Zona Urbană Bucureștii Noi, iar azi vă supunem atenției problemele sociale de Securitate si siguranta cu care se confruntă comunitatea noastră din cartierele Pajura, Dămăroaia, Bazilescu, Străulești Sud, Băneasa Sud, Chitila Triaj și Costeasca.

Dintre problemele sociale raportate de cetățenii ce locuiesc în arondismentul mai sus amintit se detașează tulburarea liniștii, în special în timpul nopții de către grupuri de cetățeni care petrec în stradă. Nici poliția comunitară, nici firmele de pază nu acționează hotărât împotriva acestora.

O interpelare a reprezentanților din aparatul administrativ al Sectorului 1 pe problema ordinii și liniștii publice poate fi urmărită mai jos:

Nesiguranța cetățenilor, în primul rând în parcuri, unde paza este considerată de cetățeni a fi doar de formă, este o altă problemă importantă a cartierului.

Într-un studiu de la începutul lui 2012, percepția mentală a fricii era mai puțin intensă în cartierele Bazilescu și Pajura și mai intensă în Străulești Sud și Chitila Triaj.

De asemenea, lipsa unor locuri de socializare, precum și siguranța cetățenilor, în special în parcuri sunt preocupări importante ale cetățenilor.

Lipsa evenimentelor culturale, cauzată de starea edificiilor culturale din zonă este una din suferințele multor locuitori.

Securitate si siguranta - grafic din cadrul sondajului gicbn.ro, zubn, probleme sociale

Prezentarea problemelor de natură socială poate fi urmărită și în format video mai jos:

În cadrul întâlnirii prilejuite de prezentarea rezultatelor sondajului de opinie în fața autorităților din aparatul administrativ al Sectorului 1, cetățenii au reclamat faptul că Poliția Locală (comunitară) nu ia atitudine față de problemele care-i sunt în responsabilitate, termenele de răspuns în cazul sesizărilor fiind depășite. De asemenea, agenții din cadrul Poliției Locale au fost caracterizați ca având o atitudine opresivă pe fondul solicitărilor nejustificate a organelor de control în cazuri de perturbări a liniștii publice.

Ca soluție, cetățenii Zonei Urbane Bucureștii Noi au fost sfătuiți să ceară ajutorul Consiliului Local în situația în care Poliția Locală nu își respectă atribuțiile. S-a punctat faptul că o mai bună comunicare cu comunitatea și societatea civilă ar putea fi făcută prin canalele de new media. Între timp, Poliția Locală Sector 1 și-a făcut cont pe Facebook.