Home Info Locuri de Parcare in ZUBN

Locuri de Parcare in ZUBN

174
0
SHARE
locuri de parcare colaj cu exemple de parcaje din alte tari

În zona L1a avem terenuri cu suprafețe în medie de 200 – 300mp, pentru o locuința individuală de 120-150 suprafața construită rezultă un apartament pe nivel.
Dacă acea locuința individuală are și etaj, rezultă 0,5 “apartamente” pe nivel.
De ce nu ar fi suficientă această prevedere de un apartament pe nivel și pentru locuințele colective?
Pentru un P+2 în care rezultă 3 apartamente pe un lot de 300 mp, lot în care trebuie să am și ceva spațiu verde (cerut prin lege dar și de bun simț), alei dar și locuri de parcare pentru trei mașini! (Dacă legea ar acceptă o mașina și la apartamente mai mari de 100 mp). Cum este corelata această situație cu puținele locuri de parcare .

În situația în care avem un apartament pe nivel, aceste mașini vor sta total sau parțial în stradă. Dacă nu există parcare (scumpă) în subsol, parcare care necesită rampe și alte complicații.. și În acest caz, noii proprietari își lasă mașinile tot pe strada.
Un număr de două apartamente pe nivel, suprafața în care trebuie să înghesui și casă scării, rezultă apartamente relativ mici și, ce e mai grav, dublarea numărului de mașini lăsate în trotuar și pe strada.
Dilemele apar la terenurile care au în jur de 500 mp, suprafețe care pe vremuri erau considerate minime pentru o locuința individuală cu toate anexele și amenajările din incintă… acum, aceste suprafețe sunt considerate un lux și proprietarii/investitorii vor să înghesuie cât mai multe garsoniere pe nivel (2,3 sau chiar patru…), o nebunie de mașini, înghesuiala și confort redus..
Problema principală vine din faptul că nu avem informații, baze de date cu absolut fiecare teren și clădire existența (din sector, sau din ZUBN)!
Trebuie să știm exact câte terenuri de 200mp, care de 300mp, etc.. pentru a armoniza legea.
Pentru a stopa abuzurile, în lipsa datelor existente, suntem puși în situația să îmbrățișăm o lege care se aplică otova.
Alta problema e cu legea celor 100 mp la fiecare loc de parcare, ce mă împiedică pe mine să-mi cumpăr trei mașini și să locuiesc în 100mp?
Apartamentele de 90 mp pot acea membri în familie cu 2sau 3 mașini în proprietate.
Apartamente de 150 mp pot avea același număr de mașini. Categorii de suprafețe care îmi impun, otova, locuri de parcare dar nu există nicio restricție în a deține 3 sau 5 mașini.

În viitorul apropiat, fiecare cm de carosabil public, fiecare loc de parcare va fi mapat, marcat și introdus într-o baza de date. Deținerea unei mașini va fi legată de spațiul locuința, de locul clar trasat și stabilit al mașinii dar și de taxe graduale, taxe modice, la început pentru orice mașina parcată pe domeniul public, indiferent că e parcată în față blocului sau în față casei (individuală sau colectivă).
În concluzie, nu avem date cu terenurile sau dacă avem ele nu sunt actualizate/operabile pentru evaluare.
Nu avem început niciun program de monitorizare și taxare minimă (graduală) a mașinilor personale, a dubelor utilitare, a rablelor, a rulotelor parcate pe domeniul public.
Nu avem oameni în teren, inspectori, evaluatori, colectori de informații date spre procesare continuă.

ARTICOL INTERESANT:

www.thisismoney.co.uk

FOTO SURSE

http://www.constructionphotography.com

www.google.ro/imgurl

www.thisismoney.co.uk