Home Info Groapa de Gunoi Rudeni

Groapa de Gunoi Rudeni

133
0
SHARE
groapa gunoi rudeni
Harta cu propagarea mirosului si gazelor emanate in Zona Urbana Bucurestii Noi

Pentru noi, locuitorii din cartierul Bucurestii Noi, reciclarea CORECTA are o semnificatie in plus datorita vecinatatii cartierului cu cele noua gropi de gunoi din zona de nord-vest a metropolei bucurestene, inclusiv Groapa Gunoi Rudeni
AGENTIA NATIONALA DE PROTECTIA MEDIULUI A NOTIFICAT DEPOZITUL DE DESEURI IRIDEX ? STIE CINEVA?
Si in noaptea precedenta MIROSURILE NEPLACUTE ( hidrogen sulfurat?) au continuat sa se resimta in cartierul Bucurestii Noi!

Groapa Gunoi Rudeni – promisiuni

Conform unor extrase din declaratia ministrului Mediului, Cristiana Pasca-Palmer, din ziua de miercuri, 10 august 2016, 13:06, pe tema mirosului neplacut care afecteaza si cartierul BUCURESTII NOI, reprodusa de HotNews.ro,.

  1. “Controalele in teren ne-au dus spre concluzia ca una dintre potentialele surse majore ale mirosului este depozitul de deseuri IRIDEX.”
  1. “Concluzia principala care se desprinde din raportul de control este ca intreaga instalatie IRIDEX este exploatata in mod defectuos”…
  1. “La inceputul acestei saptamani ( 08-12 08 2016 ) Garda Nationala de Mediu a solicitat Agentiei Nationale de Protectia Mediului sa notifice agentul economic in acest sens, iar daca acesta nu va remedia problemele sesizate in 60 de zile, i se poate retrage autorizatia de mediu.”

PROMISIUNEA MINISTRULUI A FOST RESPECTATA DE CATRE ANPM ? STIE CINEVA?

DIN CE MOMENT, NOI CETATENII DIN BUCURESTII NOI, CONTORIZAM CELE 60 DE ZILE?

Groapa de Gunoi Rudeni – problema locuitorilor unei treimi din sector

Un intreg cartier Bucurestii Noi, care cuprinde 1 din 3 locuitori ai sectorului 1 si 1 din 5 hectare, adica 70 000 de locuitori si 1 100 hectare , compus din microcartierele Costeasca, Chitila Triaj, Straulesti Sud, Bazilescu, Damaroaia, Pajura si Baneasa Sud ESTE AFECTAT ZILNIC!!! Daca autoritatile nu vor solutiona urgent aceasta problema, implicarea cetatenilor acestui cartier devine obligatorie.

Autoritatile tergiverseaza solutionarea acestui real “atac chimic” cu hidrogen sulfurat ce se produce zilnic asupra celor 70 000 de locuitori ai cartierului Bucurestii Noi.

Se pare ca lucrurile vor continua asa multa vreme, cu efecte nebanuite asupra sanatatii oamenilor din cartier si din zonele invecinate, daca cetatenii nu se vor implica activ in gasirea solutiei potrivite.

Groapa Gunoi Rudeni “Este o problemă stringentă în Sectorul 1. Oamenii se plâng datorită mirosului în anumite perioade ale zilei. Noi am făcut hârtii către Garda Naţională de Mediu şi ideal ar fi să putem închde groapa. Cum fac ei acum înseamnă că nu îşi fac treaba, procedurile de izolare a stratului de gunoi”, a declarat primarul Primaria Sectorului 1, Dan Tudorache.

 

http://www.b365.ro/raport-anpm-privind-groapa-de-gunoi-din-chiajna-depasiri-ale-valorilor-medii-la-hidrogen-sulfurat_252415.html

http://stiri.tvr.ro/protest-langa-groapa-de-gunoi-chiajna_78938_video.html#view

Protestul de duminică de relatat de TVR1​
Pentru Groapa Gunoi Rudeni  Daca nu ai fost prezent poți ajuta doar dacă trimiți un email cu textul de mai jos autorităților. Așa arăți că îți pasă! Așteptăm în comentarii print screen cu mesajul tău trimis!

########## TEMPLATE SESIZARE!

ÎMPREUNĂ ADUCEM SCHIMBAREA! #########

 

DESTINATARI

Garda Naţională de Mediu

COMISARIATUL GENERAL

Adresa: B-dul. Unirii, nr.78, bl.J2, sector 3, Bucuresti

Telefon: 021.326.8970

Fax: 326.89.71

E-mail: gardamediu@gnm.ro

—-

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului

Aleea Lacul Morii, Nr.1, Sector 6, Bucuresti, Cod Postal 060841

Fax: 021/ 430 66 75;

Telefon: 021/ 430 66 77;

Secretariat – 0746 248 424

Sef Autorizari – Roxana Costache – 0746 248 419; 0746 248 421

Sef Calitatea Factorilor de Mediu – Genica Badanoiu – 0746 248 441

Sef Monitorizare si Laborator – Gabriel Ciuiu – 0746 248 430

Sef Contabilitate – Mirela Berbecel – 0746 248 486

Director – Simona Mihaela Aldea – 0746 248 429

email: office@apmbuc.anpm.ro

—-

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – România

Informaţii de interes public conform legii 544/2001

Telefon: 004 021 408 9605

E-mail: relatii.public@mmediu.ro

FORMULAR DE COMPLETAT CU DATELE TALE

 

———

Catre:

Garda Nationala de Mediu

APM Bucuresti

Spre stiinta: Ministerului Mediului

Guvernul Romaniei

Primaria Municipiului Bucuresti

Primaria Sectorului 1

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului

Buna ziua,

Buna ziua,

Subsemnatul _____, domiciliat in _____

Doresc sa va aduc la cunostinta prin intermediul prezentei aparitia din ce in ce mai deasa a unor mirosuri insuportabile in zona in care locuiesc, mirosuri dezagreabile de amestec de gaze si gunoi aflat in descompunere(fermentatie) care ne fac sa intram imediat in locuinte si sa inchidem geamurile, ceea ce in aceasta perioada nu este tocmai placut, si nici benefic sanatatii noastre cat si a copiilor ce cresc langa noi.

Avand in vedere ca mirosurile respective apar cu precadere in momente in care directia curentilor de aer este dinspre satul Rudeni, si din cauza faptului ca acolo se afla rampa ecologica Rudeni, cu activitati de depozitare a gunoiului menajer, productie de biogaz si incinerare de deseuri periculoase, in mod natural ne gandim ca aceste mirosuri isi au provenienta din acea zona.

Mentionez ca mirosurile descrise mai sus apar la intervale aproximativ regulate de timp, intervale ce in ultima perioada de timp se intensifica, in general dimineata devreme, seara sau noaptea tarziu – per total se pastreaza un tipar de ore la care se simt.

Avand in vedere cele relatate mai sus, va rog sa analizati aceste fapte si sa luati masurile necesare remedierii cauzelor aparitiei acestor mirosuri dezagreabile, astfel incat sa beneficiem cu totii de un aer curat.

 

Amplasamentul Groapa Gunoi Rudeni pe raza Sectorului 1 este sub un mare semn de intrebare, la fel si suprafata de depozitare, suprafata care este cu mult depasita. Tot pe aceasta cale mentionez ca mirosul se intinde pe o raza de cel putin 5KM iar in unele zile acesta poate fi resimtit chiar pana in zona Palatului Cotroceni – zona Afi Mall, zona Lujerului, zona Bucurestii Noi, Crangasi, Pajura.

Solicit raspuns electronic, in termen legal, pe adresa de email : X@X.X

Va multumesc anticipat,

Va multumesc,

Nume, prenume

Adresa

——–

Mai multe variante gasiti aici -> http://stoprudeni.wixsite.com/ghidul/template-sesizare

Klaus Iohannis Dacian Cioloş Cristiana Pașca Palmer Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – România Gabriela Firea Clotilde Armand Primaria Municipiului Bucuresti Primăria Sector 1 Bucureşti Primaria Sectorului 6

#CoruptiaUcide #NuIntoarceNasu #GroapaRudeni #StopPoluare

http://stiri.tvr.ro/protest-langa-groapa-de-gunoi-chiajna_78938_video.html#view