Home Info Comisia de Urbanism Bucuresti este de formă

Comisia de Urbanism Bucuresti este de formă

124
0
SHARE
colaj cu mesaj pentru comisia de urbanism din Bucuresti

Comisia de Urbanism Bucuresti are un rol decorativ, de formă.
Această semi-inutilă comisie este compusă  din “vedete consacrate” in breasla arhitecților.

Cu această legislație de politizare a anumitor decizii tehnice de urbanism:

  • Beneficiarii cetațeni obișnuiți din Zona Urbană Bucureștii Noi și nu numai, fără legături politice, pot fi opriți/corectați de acest filtru al Comisiei Tehnice de Urbanism și mai apoi ajung la Votul Consilierilor.
  • Beneficiarii cu relații politice in cadrul Consiliilor locale, „se bagă in față’’ nu pot fi opriți de niciun filtru și de nicio justificare tehnică.

Pentru clarificare: Avem două comisii de urbanism (una tehnică și alta de “specialitate”:
1. comisia tehnica de urbanism (comisia semi-inutilă care face subiectul principal al acestui articol) formată din arhitecți majoritatea în conflicte de interese
2. comisia de “specialitate” (politică) de specialitate de urbanism  comisie formată din consilieri care nu au nicio specializare în urbanism sau arhitectură

Deci, avem o combinație ideală de doua comisii care faciliteaza corupția și neprofesionalismul in administrarea acestui oraș.

comisia de urbanism Bucuresti tabel din data de 5 noiembrie 2017
Comisia Tehnică de Urbanism si Amenajarea Teritoriului Bucuresti tabel din data de 5 noiembrie 2017

Din această cauză avem investiții urbanistice publice și private greșite sau abuzive față de țesutul urban, fără să se țină cont de niciun plan de dezvoltare sau opinie tehnică reală a specialiștilor.

În prezent, conform legilor in curs:

  1. Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism are rol decorativ/consultativ.
  2. Arhitectul/Urbanistul Șef au rol decorativ/consultativ.
  3. Arhitectul/Urbanistul Șef sunt numiți de consilieri și primar. Aleși pe criterii politice arbitrare și nu pe competențe! Concursul de ocupare a postului este organizat netransparent.
  4. Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism este numită de consilieri, pe criterii politice arbitrare. Majoritatea membrilor, aleși, au lucrări de urbanism proprii de avizat și se află in conflict de interese! Acești membrii ai comisiei de urbanim nu lucrează în interesul cetățenilor, ei lucrează pentru propria influență de a susține propriile proiecte și pentru a bifa pe hârtie în găunoasa lege care le justifică existența in această comisie.

comisia de urbanism din Bucuresti tabelul cu profesiile consilierilor locali

Comisia de Urbanism Bucuresti este sub talpa consilierilor locali

In cadrul legislației actuale, consilierii pot aproba absolut orice proiect de urbanism și amenajarea teritoriului, fără să țină cont de avizele tehnice NEFAVORABILE din partea Arh/Urb. Șef sau Comisia de Urbanism Bucuresti !

Consilierii nu au rol de specialiști in Urbanism și amenajarea Teritoriului!

Chiar dacă este legal, orice decizie luata de catre Consilieri, fără aviz favorabil din partea Comisiei Tehnice de Urbanism, este un abuz total, este un dezastru pentru imaginea și evoluția orașului!

tabel cu lista consilierilor locali ai mun. Bucuresti
Tabel cu lista consilierilor locali ai mun. Bucuresti la data de 5 noiembrie 2017

Deziderate Pentru București și zona Ilfov,

Este nevoie de legislație pentru pentru înființarea Autorității Metropolitane, pentru a avea putere de schimbare în toate sectoarele și comunele din și în afară Bucureștiului, teritorii împărțite și fragmentate pe influențe politice și economice pentru mici grupuri, în dauna majorității, în dauna unei metropole reale.

Viitoarea Metropolă va fi doar pe hârtie, dacă nu va avea legislație, buget comun și putere de decizie pentru orice stradă sau problematică a Zonei Metropolitane.

Înființarea funcției de City manager (ales de Arhitectul Șef și validat de consilieri) și a echipei conduse de acest manager. Arhitectul șef și membrii Comisiei Tehnice de Urbanism vor fi Specialisti Diplomați în Arhitectură sau Urbanism. Să fie aleși, în primul pas, pe bază înscrierii și validării din partea OAR/UAR/ RUR și apoi pe bază de punctaje cumulate (evaluări, interviu, recomandări, activitate profesională, activitate voluntariat, articole/publicații  profesionale scrise, examen general fără memorare de legi)

Consilierii nu au rol de specialiști in Urbanism și amenajarea Teritoriului!

De ce votează proiecte fără să țină cont de avizele tehnice NEFAVORABILE din partea Arh/Urb. Șef sau a Comisiei Tehnice de Urbanism?
Legea trebuie schimbată. Este abuziv, imoral și dăunător pentru oraș!