Home Campanie Clotilde Armand si Salba de Lacuri Colentina

Clotilde Armand si Salba de Lacuri Colentina

41
0
SHARE
imagine plaja urbana cu apa

“”Franţuzoaica Clotilde Armand şi-a lansat candidatura pentru Primăria Sectorului 1 pe malul lacului. Proiectul electoral: „Litoralul Bucureşti“”

Prima impresie, cu Doamna Clotilde Armand…

Așa începea epopeea marelui candidat al USR la primăria sectorului1 in anul 2016.
Am perceput-o ca pe ceva nou, fresh, o doamnă foarte agreabilă cu intenții declarate bune pentru sector și în special pentru Salba de Lacuri.
Era vara de dinaintea alegerilor, m-am întâlnit cu Dna Armand, și cu echipa ei de campanie cu ocazia unei acțiuni de plimbare și analiză a situației Salbei de Lacuri, mai exact, a malurilor din în jurul laculului adiacent cartierelor Străulești Sud, Bazilescu, Dămăroaia, dar și pe malul nordic.

salba de lacuri si clotilde armand
https://adevarul.ro

Despre situați actuală, în primărie

Revenim puțin în anul 2018, Doamna Armand, dacă am înțeles bine, este mai mult plecată in Franța, la ședințele de consiliu venind “special” cu avionul… Salba de Lacuri a rămas, intre timp, un subiect de campanie privit acum din avion sau de la mare distanță, subiect pe care s-a așezat bine praful.

salba de lacuri Colentina - foto cu garduri ilegale pe malul lacului
Salba de lacuri Colentina – foto cu garduri ilegale pe malul Lacului

Dezastrul continuă pe malul apei

De atunci, pe malul apei au mai apărut tot felul de construcții, alte garduri foarte aproape de apă sau chiar până în apă, pontoane și sute de tone de pământ din bascule deversate în apă de un “dezvoltator” in imobiliare.
Principalul subiect de campanie al doamnei Armand nu cred că a fost abordat în nicio ședința de consiliu și în nicio revenire în online, birou sau teren asupra acestui subiect.
Autoritățile locale și consilierii abordează timid problema, așteptând, probabil, anul viitor în campanie electorală unde vor veni cu promisiuni de piste de biciclete și promenade pe malul apei.

salba de lacuri si clotilde armand
Este imposibilă efectuarea întreținerii. Drumul de halaj nu poate fi executat fără tăierea arborilor și arbuștilor prezenți în fotografie (foto 27 iulie 2018). Drumul de halaj poate fi executat/accesibilizat doar cu demontarea și retragerea gardului adiacent malului (latura nord-estică a terenului), inclusiv fundațiile/soculurile de beton ale acestui gard.

Programul de campanie al USR și al Doamnei Armand

Am citit programul de campanie al USR (in acest link: http://politici.weebly.com)  în care era inclusă și tema/analiza privind Salba de Lacuri. Nu pot să nu fiu de acord cu ce scrie acolo, numai principii și analize de bun simț ale problematicilor extrem de reale ale sectorului 1, totuși..
Ce mi se pare total greșit, este să bagi intr-un program electoral analize extrem de tehnicoide’, stufoase chiar dacă acele analize și informații sunt solide și realiste.

Acest program este o ciorbă pe care nu o va înțelege mulți cetățeni/alegători, chiar dacă este o ciorbă cu ingrediente bune.
O problema este a faptului că in sectorul 1 toate aceste problematici sunt atât de multe și complexe (inclusiv cu Salba de Lacuri), astfel încât, fără o listă scurtă și o prioritizare clară, nu se va face aproape nimic din ce scrie acolo.
Alocarea resurselor umane din administrație dar și nivelul de înțelegere, acceptanță și susținere din partea cetățenilor este extrem de redus.

Observatori la alegeri și strategii dezastruoase

Creșterea fulminantă a USR cu lipsa de experiență aferentă și de înțeles, au dus la pierderea unui front important din capitală. Acest front este sectorul 1, sector în care s-a aplicat o strategie total greșită pentru alocarea observatorilor la Secțiile de votare. In sectorul unde aveau cele mai mari șanse de câștig, Clotilde Armand și echipa s-au gândit să nu pună observatori la toate Secțiile de votare din sectorul 1 și sa-i distribuie prin teritoriu!
Ca observator din partea USR, e ca și cum ești convocat ca jucător la un meci de fotbal și, cănd ajungi în teren, afli că echipa ta e formată din 6 jucători și că echipa adversă e formată din 10, cu strategia naivă că adversarii sunt politicoși și corecți, că nu faultează!
Oameni buni, se știe, dacă nu ai observatori la Secțiile de votare, ai pierdut 100% alegerile! (vezi și Focas.ro – Piramida Cetățenească)

Așteptări și neputințe

Nu am fost dezamăgit de Dna Armand, la fel cum nu sunt dezamăgit de o altă doamnă care acum e la primăria Generală. Nu aveam așteptări nici de la una nici de la alta. De ce să aștept să mi se facă și să mi se dea, vreau să știu ca pot să fac eu ceva, să ajut, să contribui cu ceva. Sunt dezamăgit de mine că nu pot să fac mai mult ca cetățean, că sunt prins în tot felul de munci și activități, la fel ca ceilalți cetățeni.

La fel este și Dna Clotilde Armand, la fel sunt și restul consilierilor de la sectorul 1, sunt cetățeni obișnuiți care au serviciu și în timpul “liber”, pe o indemnizație absolut mizerabilă și rușinoasă vin obosiți și umiliți la ședințele de consiliu. Unii dintre ei că au vrut, alții că au fost împinși de partid pentru a fi acolo și a vota în funcție de cum dictează partidul și grupurile de interese aciuate pe lângă partid și primărie.

Demagogie politicieni plus indiferență cetățeni

Revenim la programul electoral al USR și al Doamnei Armand pentru sectorul 1, pentru Salba de Lacuri.
Toate acele principii și noțiuni din program, in realitate, nu au suportul cetățenesc și nici administrativ.
Locuitorii din sectorul 1 nu înțeleg și nu agreează conceptul de parc liniștit, de natură, plimbare pe lângă lac, ei nu vor liniște în parc.
La fel ca acum 100 de ani, Majoritatea Locuitorilor din sectorul 1 își dorește plimbări în parcuri aglomerate, cu muzică și gălăgie, cu amenajări cât mai artificiale, cu mini-bâlciuri, cu concerte și boxe muzicale puternice, în grupuri de minim patru persoane, grupuri cât mai gălăgioase.

Alții își doresc “să socializeze” sau sa-l folosească utilitar pentru alergat “de slăbit”/întreținere sau pentru pescuit sportiv sau pește de pus la grătar.

Existența în parc, în liniște, în natura, nefiind un scop în sine, este un loc unde “se duce lumea”.
Copacii, apa, păsările, iarba nu sunt percepute ca niște elemente vii, sunt percepute ca un decor nevaloros-lapidar în prezența acolo.

Coaja socială

Problematica Salbei de Lacuri are nevoie de o înțelegere profundă în teren și este legată și de structura socială a locuitorilor din cartierele adiacente, dar și de implicarea zero a primăriei de sector ca “manager” și gestionar al acestor zone compuse din terenuri in zone verzi, proprietăți private foste baze sportive nerevendicate/nerăscumparate de primărie.

Posibile cauze pentru care oamenii nu înțeleg și nu prețuiesc Salba De Lacuri sau plimbarea/staționarea/Contemplarea pe malul Lacului:

1. Autoritățile (primăria) au făcut zero acțiuni de recuperare/întreținere a acestor terenuri. Pare că țin pe loc, în mizerie, aceste terenuri împreună cu dezvoltatori și interpuși pentru portițe de dezvoltări imobiliare sau “sportive” Toată această mizerie pentru câteva interese imobiliare meschine în dauna interesului public general și al cetățenilor.

2. Structura socială a cartierelor adiacente este compusă din cetateni băștinași îmbătrăniți, indiferenți pe fostele zone muncitorești și cetățeni mutați recent (in procesul de gentrificare) in cartiere și încă nu înțeleg valoarea dar nici nu sunt atrași de aceste maluri (vezi și cauza punctul 1) după exemplul bun al primarilor harnici din Mogoșoaia și Chitila, foarte mulți locuitori din Zona Urbană Bucurestii Noi se deplasează cu automobilul personal pe superbele Parcuri dendrologice, parcuri cu Apă, cu Lacuri și cu maluri bine întreținute.

3. Demagogia și lipsa de implicare a partidelor care știu doar sa-și facă campanii frumoase, fără sa aibă apoi nicio continuitate.

4. Dezinteresul sau lipsa de resurse din partea ONG-urilor, a asociațiilor profesionale, a universităților corelate, dar și al grupurilor civice din sectorul 1

5. Riveranii care dintre ei mulți sunt persoane publice, vedete sau cu funcții importante la stat sau pe lângă stat. Mulți dintre ei, din neștiință sau rea voință, violează acest spațiu sacru, bun public cu pontoane, garduri și construcții în lac.

Probabil că sunt mai multe cauze și mai multe nuanțe privind problematica abandonatei Salbe de lacuri. Vom reveni!

Surse foto și alte articole:

https://adevarul.ro

http://politici.weebly.com/program-partide

https://magnanews.ro

https://www.hotnews.ro

https://www.cotidianul.ro

Piramida Cetateneasca de Influenta Politica