Home Info Centru de Cartier Bucurestii Noi

Centru de Cartier Bucurestii Noi

982
0
SHARE
centru cartier bucurestii noi

Centru Cartier Bucurestii Noi

Centru Cartier Bucurestii Noi Fosta Piata Marx-Engels (sau mai inainte, Piața Înfrățirea ) din Bucuresti in situatia actuala nu poate fi denumita Piata, este mai mult un amalgam de alei cu pavaj de proasta calitate, mobilier urban aruncat, pubele de gunoi murdare, spatii verzi la intamplare care optureaza perspectivele, un spatiu de joaca uitat si parteruri de cladiri abandonate sau semiabandonate.

simulare revitalizare centru de cartier bucurestii noi
simulare revitalizare centru de cartier bucurestii noi
colaj foto centru de cartier bucurestii noi
schita revitalizare centru de cartier bucurestii noi
foto aerian functiuni existente centru de cartier bucurestii noi
schita centru de cartier bucurestii noi
Patronii spatiilor comerciale adiacentei pietei se plang ca vanzarile merg prost si zona e slab circulata/accesata.
Piata (spatiu aferent) este folosita ca poligon auto de diverse scoli de soferi si ca loc de tranzit dinspre posta spre bulevard sau dinspre bulevard spre cartier.
Peste drum de Piata se afla o zona aporape la fel de interesanta care poate constitui o zona de suprot a pietei. Pe aceasta parte a bulevardului (peste drum de piata), o data cu desfiintarea buticurilor improvizate, se poate constitui un spatiu de parcaj si comert civilizat. In prezent, aceste buticuri cu terase improvizate obtureaza spatiile din spate.
Relocarea trecerilor de pietoni si schimbarea totala a pavajului inclusiv pe carosabilul auto, arata ca avem de a face cu un centru si o zona prioritara pentru pietoni, pentru oameni, masinile sunt invitate sa circule cu viteza legala si cu atentie. Masinile nu au fost uitate, se pot realiza locuri de parcare si acostament.
Acesul auto pentru aprovizionare/Pompieri in piata se face restrictionat prin spate, dinspre strazile Barlogeni si Nuvelei.
Revitalizare  Centru Cartier Bucurestii Noi “Centru de cartier Bucureștii Noi”

Centru Cartier Bucurestii  Descriere proiect:

Centru Cartier Bucurestii  Proiectul urmarește revitalizarea unei zone cu mare potențial de Piață Urbană.
In prezent, spațiu este lipsit de spirit și de activitați sociale sănătoase. Este un spațiu de tranzit, loc de parcare, poligon auto improvizat.
Există un loc de joacă și vegetație amplasate la norma, fără un studiu amanunțit sau asumat de vreun arhitect sau urbanist.
Patronii spatiilor comerciale adiacentei pietei se plang ca vanzarile merg prost si zona e slab circulata/accesat. Spatiile comerciale existente și trotuarele au fost ocupate de chioșcuri noi, amplasate impropriu. Fluxul pietonal este obstrucționat, trecerile de pietoni și stațiile de autobuz nu sunt integrate ergonomic sau conforme cu normativele de exploatare in siguranța a spațiilor pavate, mobilier urban/etc.
La parterul blocurilor adiecente zonei studiate, există multe spații comerciale nefolosite/desființate.
Se va studia tendința și efectul distructiv provocat de fenomenul de gentrificare dar și de migrare spre noile centre comerciale aflate la periferii, coroborate cu lipsa de interes a locuitorilor, specialiștilor și a autoritaților locale asupra acestui fost pol comercial și social de cartier.
Studiul situației existente in unda fenomenelor sociale/economice/urbanistice/administrative/civice. Intervențiile urbanistice, in primă fază, vor fi minimale, discrete, cu impact la scară umana. Nu se vor propune elemente constructive exagerate care să iasă din cadrul caracterizat de specificul zonei.
Se va ține cont de specificul zonei, de cadrul natural existent și de directiile principale de circulație pietonala existente.

Public vizat:

Locuitorii, vizitatorii și operatorii economici din zona studiată.

Obiectivele proiectului:

Centru Cartier Bucurestii Noi
Imbunătățirea calitații sociale și a spațiului public.
Revigorarea economică și crearea de reper important in oraș.
Plan de activitati:
Studiu si sinteza.
Generarea de direcții și strategii.
Analiza in cadrul sectorului 1.
Accesibilitate și mobilitate.
Propunere și expunere studiu/proiect.
Comunicare/informare/dialog/dezbatere.
Reanalizare soluții in urma dezbaterilor/jurizării.
Reconfigurarea parțiala a pavajelor.
Reconfigurarea totala a vegetației.
Reconfigurarea obiectelor de mobilier urban (iluminat, odihna, etc)
Deschiderea fronturilor comerciale spre Piața degajată.
Reconfigurarea parțială a circulației auto.
Faza 2, etc

Comunicare si promovare:

Centru Cartier Bucurestii Noi Comunicarea/informare/dezbaterea și promovarea trebuie sa fie parte componentă din proiect, din cadrul studiului.
Se vor face cu ajutorul partenerilor dispuși să sprijine acest demers, pliantelor/afișelor/flyerelor, etc dar și online pe platforme de socializare și site-uri web.

Centru Cartier Bucurestii Noi  Masurarea rezultatelor:

Masurarea rezultatelor se poate face in urma fiecarei faze de proiect.
Intervenția se face in spații publice afectând/influențând și zone private și, credem că, pe termen lung, proiectul poate continua doar pe propuneri fezabile și soluții realizate in pași, in urma parteneriatului public-privat.
Propunem un proiect in faze in care prima faza sa includă partea de informare/consultare a locuitorilor și operatorilor economici afectați.

Alte mentiuni:

Studiul va fi realizat de o echipă mixta formată din Arhitecți, urbaniști și peisagiști.
Studiul/proiectul va minim un membru din cadrul Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii Noi
Mai multe despre Piata Marx-Engels din Bucurestihttp://www.bucurestiivechisinoi.ro/2011/02/piata-marx-engels-din-bucuresti/Dincolo de zona Garii de Nord, in continuarea cartierului Grivita, se intind Bucurestii Noi, dupa cum indica si bulevardul principal. Este un cartier relativ nou, extins si modernizat in in anii comunismului. In aceasta zona am gasit ceva surprinzator, de care nu stiam pana acum.citeste mai departe la :http://www.bucurestiivechisinoi.ro/2011/02/piata-marx-engels-din-bucuresti/Surse si exemple prezentari:
Surse foto (temporare, pana vom avea simulari cu Poze din “Piața Bucureștii Noi”)