Home Blog

Utilitati si servicii publice – sondaj

0
utilitati, servicii publice, ZUBN, Bucurestii Noi

Cu datele de mai jos încheiem seria rezultatelor obținute în urma sondării opiniei publice în rândul locuitorilor din Zona Urbană Bucureștii Noi – Utilitati si servicii publice

În privința problemelor ce afectează furnizarea de Utilitati si servicii publice în Zona Urbană Bucureștii Noi, deficiențele privind canalizarea, inclusiv mirosul răspândit, existența câinilor comunitari, precum și a excrementelor acestora, lipsa combaterii insectelor și toaletarea neprofesionistă a copacilor (și lipsa acesteia) sunt cele mai pregnante probleme.

Utilitati si servicii publice - grafic din cadru sondaj in cartiere ZUBN, Bucurestii Noi

Dezbateri privind problemele legate de furnizarea de Utilitati si servicii publice

În cadrul dezbaterii prilejuite de prezentarea rezultatelor către autoritățile publice, cetățenii au insistat pe problemele generate de distrugerea spațiului verde din Bucureștii Noi, în special a arborilor (nuci și tei protejați de lege) din preajma Lacurilor Străulești și Grivița.

Tot în această direcție au existat plângeri în privința toaletării defectoase a copacilor de pe străzile cartierelor componente arondismentului Bucureștii Noi, întrucât lucrările se fac fără proiecte avizate de un peisagist autorizat, un exemplu concludent fiind distrugerea teilor unde s-a dovedit faptul că îndepărtarea a peste 15% din coroana copacului duce la moartea acestuia. De asemenea, regenerarea florei are de suferit, replantarea copacilor făcându-se fără pichetare, arborii existenți fiind mutilați pentru a permite replantările.

Cetățenii au cerut să li se comunice cine sunt cei ce subcontractează lucrările specifice din teren pentru a verifica pregătirea acestora. Reprezentantul Administrației Domeniului Public Sector 1 a replicat că orice acțiune de toaletare presupune un aviz de mediu, iar astfel de acțiuni nu pot fi lăsate în seama cetățenilor din simplu fapt că nu își poate asuma responsabilitatea în cazul în care acțiunile lipsă sau defectoase degenerează în accidente.

În privința serviciului public de colectare a gunoiului, membrii G.I.C. au cerut reprezentanților primăriei să transparentizeze costurile alocate transportării și procesării gunoiului, astfel încât cetățenii Zonei Urbane Bucureștii Noi să conștientizeze că colectarea gunoiului nu este gratuită, așa cum susțin reprezentanții primăriei.

Cetățenii au cerut celor responsabili să monitorizeze cu atenție zonele de depozitare a deșeurilor din colțul străzilor și să descurajeze aceste practici. De asemenea, întrucât primăria era în plină campanie de conștientizare a reciclării selective, centățenii au considerat oportună distribuirea de saci pentru reciclarea selectivă în loc de materiale promoționale.

Dezbatere poate fi urmărită și în format video mai jos:

Securitate si siguranta – Probleme sociale

0
gicbn.ro, zubn, probleme sociale

Suntem pe ultima sută de metri în privința publicării rezultatelor obținute ca urmare a sondajului de consultare a cetățenilor din Zona Urbană Bucureștii Noi, iar azi vă supunem atenției problemele sociale de Securitate si siguranta cu care se confruntă comunitatea noastră din cartierele Pajura, Dămăroaia, Bazilescu, Străulești Sud, Băneasa Sud, Chitila Triaj și Costeasca.

Dintre problemele sociale raportate de cetățenii ce locuiesc în arondismentul mai sus amintit se detașează tulburarea liniștii, în special în timpul nopții de către grupuri de cetățeni care petrec în stradă. Nici poliția comunitară, nici firmele de pază nu acționează hotărât împotriva acestora.

O interpelare a reprezentanților din aparatul administrativ al Sectorului 1 pe problema ordinii și liniștii publice poate fi urmărită mai jos:

Nesiguranța cetățenilor, în primul rând în parcuri, unde paza este considerată de cetățeni a fi doar de formă, este o altă problemă importantă a cartierului.

Într-un studiu de la începutul lui 2012, percepția mentală a fricii era mai puțin intensă în cartierele Bazilescu și Pajura și mai intensă în Străulești Sud și Chitila Triaj.

De asemenea, lipsa unor locuri de socializare, precum și siguranța cetățenilor, în special în parcuri sunt preocupări importante ale cetățenilor.

Lipsa evenimentelor culturale, cauzată de starea edificiilor culturale din zonă este una din suferințele multor locuitori.

Securitate si siguranta - grafic din cadrul sondajului gicbn.ro, zubn, probleme sociale

Prezentarea problemelor de natură socială poate fi urmărită și în format video mai jos:

În cadrul întâlnirii prilejuite de prezentarea rezultatelor sondajului de opinie în fața autorităților din aparatul administrativ al Sectorului 1, cetățenii au reclamat faptul că Poliția Locală (comunitară) nu ia atitudine față de problemele care-i sunt în responsabilitate, termenele de răspuns în cazul sesizărilor fiind depășite. De asemenea, agenții din cadrul Poliției Locale au fost caracterizați ca având o atitudine opresivă pe fondul solicitărilor nejustificate a organelor de control în cazuri de perturbări a liniștii publice.

Ca soluție, cetățenii Zonei Urbane Bucureștii Noi au fost sfătuiți să ceară ajutorul Consiliului Local în situația în care Poliția Locală nu își respectă atribuțiile. S-a punctat faptul că o mai bună comunicare cu comunitatea și societatea civilă ar putea fi făcută prin canalele de new media. Între timp, Poliția Locală Sector 1 și-a făcut cont pe Facebook.

Problemele familiilor cu copii în Zona Urbană Bucureștii Noi

0
rezultate sondaj, GICBN, 532 pentru Bucurestii Noi

Înainte de a intra în subiect, vă reamintim că rezultatele de mai jos sunt extrase din sondajul 532 pentru Bucureștii Noi, sondaj realizat din inițiativa Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii – Noi în perioada aprilie – septembrie 2017. Rezultatele sondajului au fost prezentate în fața întregului aparat administrativ al administrației locale Sector 1.

În ceea ce privește copiii din zona urbană, principala nemulțumire este lipsa unor locuri pentru practicarea sporturilor, dar și a locurilor de joacă, cu un total cumulat de 84% din problemele legate de copii. Se solicită terenuri de sport (pentru handbal, basket, tenis de câmp și de masă, o piscină, un patinoar), precum și amenajarea unor locuri de joacă pe spații virane.