Home Blog

Salba de Lacuri Colentina

0

În București există un mare potențial în dezvoltare de PROMENADE pe malul apelor, pe  Salba de Lacuri Colentina (Buftea, Mogoșoaia, Străulești, Grivița, Băneasa – Herestrau și mai departe Floreasca, Tei, Pumbuita, Fundeni, Pantelimon, Dobroesti, Cernica. TOATE LEGATE ÎNTRE ELE
Pe toată lungimea salbei de lacuri există o serie de parcuri izolate, foste baze sportive și foste ștranduri dezafectate. Marea majoritate a malurilor se află în stare proastă, inaccesibile, cu vegetație neintretinuta și îngrădiri abuzive sau ilegale.
Situatia juridică a acestor terenuri este pe anumite zone neclară în litigii, capturate și lăsate de izbeliște.

Urbanism si Amenajarea Teritoriului

0

Conform rezultatelor despre Urbanism sondajului de consultare a cetățenilor din Bucureștii Noi, cele mai multe din nemulțumirile locuitorilor Zonei Urbane Bucureștii Noi sunt îndreptate spre nerespectarea legislației din domeniul construcțiilor (40% din problemele din categoria urbanism si amenajarea teritoriului ), dar și spre amenajarea deficitară a spațiilor verzi.

Reciclare În Cartier

0

După mobilitate și urbanism, următoarele subiecte de care locuitorii Zonei Urbane Bucureștii Noi se preocupă sunt curățenia pe străzi și în parcuri, precum și mirosul neplăcut care vine de la groapa de gunoi a SC Iridex. Fară reciclare nu vom putea reduce din impactul deșeurilor asupra calitații vieții in Z.U.B.N.

Un alt subiect important din acest domeniu este faptul că nu se face colectare selectivă a deșeurilor.

O pondere importanta in topul preocupărilor cetățenilor o are situația deșeurilor din cartier (16%).