Home Blog

Salba de Lacuri Colentina

0

În București există un mare potențial în dezvoltare de PROMENADE pe malul apelor, pe  Salba de Lacuri Colentina (Buftea, Mogoșoaia, Străulești, Grivița, Băneasa – Herestrau și mai departe Floreasca, Tei, Pumbuita, Fundeni, Pantelimon, Dobroesti, Cernica. TOATE LEGATE ÎNTRE ELE
Pe toată lungimea salbei de lacuri există o serie de parcuri izolate, foste baze sportive și foste ștranduri dezafectate. Marea majoritate a malurilor se află în stare proastă, inaccesibile, cu vegetație neintretinuta și îngrădiri abuzive sau ilegale.
Situatia juridică a acestor terenuri este pe anumite zone neclară în litigii, capturate și lăsate de izbeliște.

Urbanism si Amenajarea Teritoriului

0

Conform rezultatelor despre Urbanism sondajului de consultare a cetățenilor din Bucureștii Noi, cele mai multe din nemulțumirile locuitorilor Zonei Urbane Bucureștii Noi sunt îndreptate spre nerespectarea legislației din domeniul construcțiilor (40% din problemele din categoria urbanism si amenajarea teritoriului ), dar și spre amenajarea deficitară a spațiilor verzi.

Reciclare În Cartier

0

După mobilitate și urbanism, următoarele subiecte de care locuitorii Zonei Urbane Bucureștii Noi se preocupă sunt curățenia pe străzi și în parcuri, precum și mirosul neplăcut care vine de la groapa de gunoi a SC Iridex. Fară reciclare nu vom putea reduce din impactul deșeurilor asupra calitații vieții in Z.U.B.N.

Un alt subiect important din acest domeniu este faptul că nu se face colectare selectivă a deșeurilor.

O pondere importanta in topul preocupărilor cetățenilor o are situația deșeurilor din cartier (16%).

Regulament Parc Bazilescu

0
regulament parc bazilescu amplasament parc in bucuresti si poza cu intrare in parc

Parcul Bazilescu este principala oază de verdeață a locuitorilor din Zona Urbană Bucureștii Noi, statut ce îl plasează printre principalele interese ale Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii Noi. Acest articol contine extrase din sondajul de opinie realizat de GICBN și va sta la baza unui viitor ” Regulament Parc Bazilescu “

Mobilitate urbana în Bucureștii Noi

0

După cum am menționat în articolul anterior, continuăm prezentarea problemelor identificate ca urmare a sondajului de consultare a cetățenilor din Zona Urbană Bucureștii Noi, iar azi ne vom focusa pe problemele de mobilitate urbana.

Se detașează plângerile privind lipsa locurilor de parcare, în mare parte cauzată de construcțiile noi din zona urbană, nedotate cu garaje sau parcări. Multe autovehicule ocupă loc pe trotuare, obligând pietonii să meargă pe partea carosabilă.

CITEȘTE ȘI: Locuri de parcare în ZUBN

sondaj de opinie mobilitate urbana grafic cu in Zona Urbana Bucurestii Noi
Probleme de mobilitate Urbana in Zona Urbană Bucureștii Noi -Extras din Sondajul de Opinie

Sondaj de Opinie al Cetățenilor din Bucureștii Noi

0
sondaj de opinie oamen0i in sala de conferinte unde se prezinta un sondaj

În perioada aprilie – septembrie 2017, Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi (G.I.C. Bucureștii Noi) a realizat un sondaj de opinie printre locuitorii Zonei Urbane Bucureștii Noi (Z.U.B.N.) privind două categorii de probleme:

Categorii de probleme, sondaj de opinie in Zona Urbană Bucureștii Noi

  • Probleme întâmpinate de locuitorii Zonei Urbane și propuneri pentru rezolvarea acestora.
  • Opinii legate de renovarea celor două teatre din Zona Urbană – Teatrul de Vară Nicolae Bălcescu din Parcul Bazilescu, actualmente o ruină, și fostul Teatru Masca, actualmente depozit de recuzită, clădirea fiind în ultimii ani neîntreținută și în curs de degradare.

Locuri de Parcare in ZUBN

0
locuri de parcare colaj cu exemple de parcaje din alte tari

În zona L1a avem terenuri cu suprafețe în medie de 200 – 300mp, pentru o locuința individuală de 120-150 suprafața construită rezultă un apartament pe nivel.
Dacă acea locuința individuală are și etaj, rezultă 0,5 “apartamente” pe nivel.
De ce nu ar fi suficientă această prevedere de un apartament pe nivel și pentru locuințele colective?
Pentru un P+2 în care rezultă 3 apartamente pe un lot de 300 mp, lot în care trebuie să am și ceva spațiu verde (cerut prin lege dar și de bun simț), alei dar și locuri de parcare pentru trei mașini! (Dacă legea ar acceptă o mașina și la apartamente mai mari de 100 mp). Cum este corelata această situație cu puținele locuri de parcare .

Centru de Cartier Bucurestii Noi

0
centru cartier bucurestii noi

Centru Cartier Bucurestii Noi

Centru Cartier Bucurestii Noi Fosta Piata Marx-Engels (sau mai inainte, Piața Înfrățirea ) din Bucuresti in situatia actuala nu poate fi denumita Piata, este mai mult un amalgam de alei cu pavaj de proasta calitate, mobilier urban aruncat, pubele de gunoi murdare, spatii verzi la intamplare care optureaza perspectivele, un spatiu de joaca uitat si parteruri de cladiri abandonate sau semiabandonate.

Raportul de Activitate G.I.C. Bucureștii Noi

0
raportul de activitate foto cu actiune GICBN de sondaj a vecinilor din cartier

In acest articol puteți accesa raportul de activitate și o prezentare succintă  a dezideratelor Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii Noi.
Demersurile și campaniile întreprinse de membrii acestuia vor fi actualizate constant in cadrul acestui articol.
Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi  (G.I.C.B.N.) este unul apolitic.
S-a constituit spontan la sfârșit de 2016 cu vecini și alți cetațeni interesați.
Locuitorii vecini sunt din cele 7 cartiere ce compun Zona Urbană Bucureștii Noi (Z.U.B.N.)
G.I.C.B.N. militează pentru:

  • o mai bună gospodărire a Z.U.B.N.,
  • un mediu mai curat,
  • instaurarea legalității în privința construcțiilor de locuințe și
  • un transport public civilizat.
    O importantă campanie pentru G.I.C.B.N. este cea pentru restaurarea și redeschiderea Teatrului de Vară Bazilescu și a fostului Teatru Masca.

Grup de Initiativa Civica in Bucurestii Noi

0
foto grup de initiativa civica din Bucurestii Noi in 2017

Un grup de cetățeni proactivi și responsabili, care împărtășesc atât nevoia de a contribui pozitiv la binele public.
Grup de Initiativa Civica înțeles în spiritul Cartei Drepturilor Fundamentale ale Omului, în colectivitatea locală în care trăiesc și muncesc, dar și nevoia de a se sprijini unii pe alții.
Grup ce actionează pe bază de voluntariat că membri cu interese, în primul rând, de locuire dar și cu alte interese de proprietate, de muncă, de afaceri, de servicii și utilităti publice, de administrare sau orice alte interese legate direct de Zona Urbană Bucureștii Noi.
Zonă care integrează cartierele Băneasa Sud, Bazilescu, Chitila Triaj, Costeasca, Dămăroaia, Pajura și Străulesti Sud cu peste 70 000 de locuitori din actualul sector 1 al municipiului București.

Scoala de Soferi Poligoane Auto intre Case

0
foto cu trei oameni care tin in mana pancarte in fata unei cladiri

Pentru Campania  Scoala de soferi in Zona Urbană Bucureștii Noi
O delegație din partea Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii Noi va intra în audiență la Prefectul județului Ilfov în ziua de miercuri 01 Noiembrie 2017.
Aceștia vor expune autorității care reglementează statutul acestor școli de șoferi din județ și care își desfășoară cursurile, traseele și examenele pe raza zonei urbane Bucureștii Noi, din municipiul București, sector 1.
Pe străduțele înguste, cu câte o bandă de circulație pe sens, și așa aglomerate ale cartierului – cu încălcarea prevederilor legale în vigoare – punctul de vedere al locuitorilor și vecinilor din acest cartier.
Vă vom ține informați în legătură cu rezultatele campaniei

Reclamatii si sesizari catre autoritatile locale

0
reclamatii si sesizari fotografie cu ghiseul de la registratura primaria sector 1
Foto Membru Grup de Initiativa Civica Bucurestii Noi, Depunere Petitie la Registratura primariei Sector 1

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să facă reclamatii si sesizari autorităților, diferite probleme ale Zonei Urbane Bucureștii Noi, vom trece în revistă o serie de aplicații web și mobile, informații ce pot fi de ajutor în demersul noubucureștenilor de a face lumea mai bună.

De la înființarea GIC Bucureștii Noi, în vara lui 2016, am remarcat că grupul de inițiativă civică a devenit super-eroul care face și desface lucrurile pentru mulți locuitori ai Zonei Urbane Bucureștii Noi.

Comisia de Urbanism Bucuresti este de formă

0
colaj cu mesaj pentru comisia de urbanism din Bucuresti

Comisia de Urbanism Bucuresti are un rol decorativ, de formă.
Această semi-inutilă comisie este compusă  din “vedete consacrate” in breasla arhitecților.

Cu această legislație de politizare a anumitor decizii tehnice de urbanism:

  • Beneficiarii cetațeni obișnuiți din Zona Urbană Bucureștii Noi și nu numai, fără legături politice, pot fi opriți/corectați de acest filtru al Comisiei Tehnice de Urbanism și mai apoi ajung la Votul Consilierilor.
  • Beneficiarii cu relații politice in cadrul Consiliilor locale, „se bagă in față’’ nu pot fi opriți de niciun filtru și de nicio justificare tehnică.

Legea Autorizarii in Constructii a fost întoarsă

0
legea autorizarii constructii infografic din cadrul unui articol despre aceasta lege

Legea autorizarii constructii Observații pe marginea !ANULATEI! – OUG 100/15 decembrie 2016, ordonanță de modificare a legii 350/2001 si a legii 50/1991 

Testimonial despre Fondatorul Grupului

0
testimonial screenshot cu aparitia in presa a fondatorului grupului de initiativa bucurestii noi

Testimonial Despre Voi, pe pagina Republica.ro:

Testimonial
“Este nevoie de implicare continuă, onestitate, dăruire, muncă în folosul comunității a din ce în ce mai mulți dintre membrii ei, pe bază de voluntariat. Poate este doar o naivitate, dar știu sigur acum că merită încercat. Reușita depinde de noi toți.Un altfel de „trinom” va trebui să se nască în următorii patru ani în cartierul meu, Bucureștii Noi: comunitatea de cetățeni organizată într-o structură asociativă – factorul politic și administrativ local – factorul economic din cartier, va aduce prin conlucrare tripartită, cred eu, un grad sporit de bunăstare în întreg cartierul și o calitate a vieții superioară celei de acum.
Ca și cartierul meu, și celelalte cartiere din București se vor mișca în acest sens și altele din toată țara, astfel ca România să prospere prin puzderia de „Românii” locale prospere în 2020 care să le tragă înainte, la rândul lor, și pe toate celelalte, prin puterea exemplului.”

Statia Metrou Pajura Magistrala M6

0
colaj foto cu statia de metrou pajura suprapusa pe harta metrorex

Amplasare Statia Metrou Pajura pe M6

Referitor la Statia Metrou Pajura –  amplasarea DEFECTUOASĂ a Statia Metrou Pajura pe magistrala M6, în extremitatea de sud-est a micro cartierului Pajura – Bucureștii Noi, două ar putea fi motivele care au condus la aceasta:

Groapa de Gunoi Rudeni

0
groapa gunoi rudeni
Harta cu propagarea mirosului si gazelor emanate in Zona Urbana Bucurestii Noi

Pentru noi, locuitorii din cartierul Bucurestii Noi, reciclarea CORECTA are o semnificatie in plus datorita vecinatatii cartierului cu cele noua gropi de gunoi din zona de nord-vest a metropolei bucurestene, inclusiv Groapa Gunoi Rudeni
AGENTIA NATIONALA DE PROTECTIA MEDIULUI A NOTIFICAT DEPOZITUL DE DESEURI IRIDEX ? STIE CINEVA?
Si in noaptea precedenta MIROSURILE NEPLACUTE ( hidrogen sulfurat?) au continuat sa se resimta in cartierul Bucurestii Noi!