Home Blog

Alergia la Ambrozie

0
vedere dinspre strada teren cu spatiu verde cu ambrozie si arbori

Amenda intre 500 si 2000 lei pentru persoane fizice si de la 2500 lei la 5000 lei pentru persoane juridice!
Ambrozia (denumită și iarbă de paragină, iarba pârloagelor, floarea pustei) buruiană adventivă de carantină anuală.

alergia la ambrozie colaj foto de constientizare si informare

Alergia la acest polen este un calvar, agresivă, este ca o „răceală permanentă”: sufocare, greutate în respirație, ochii și nasul curg ca un robinet, deshidratare și reducerea activității rinichilor (lichidele fiind evacuate preponderent prin ochi, nas și transpirație), inflamarea extremă în totalitate a nasului, strănuturi epuizante și repetate, mâncărime extremă în nas, în ochi și chiar tuse. „Mâncărimi de îți vine să-ți scoți ochii…”  Se manifestă și prin rinită sau rino conjunctivită. Această rinită poate evolua, în timp, spre astm bronșic. 

Salba de Lacuri Colentina

0

În București există un mare potențial în dezvoltare de PROMENADE pe malul apelor, pe  Salba de Lacuri Colentina (Buftea, Mogoșoaia, Străulești, Grivița, Băneasa – Herestrau și mai departe Floreasca, Tei, Pumbuita, Fundeni, Pantelimon, Dobroesti, Cernica. TOATE LEGATE ÎNTRE ELE
Pe toată lungimea salbei de lacuri există o serie de parcuri izolate, foste baze sportive și foste ștranduri dezafectate. Marea majoritate a malurilor se află în stare proastă, inaccesibile, cu vegetație neintretinuta și îngrădiri abuzive sau ilegale.
Situatia juridică a acestor terenuri este pe anumite zone neclară în litigii, capturate și lăsate de izbeliște.

Urbanism si Amenajarea Teritoriului

0

Conform rezultatelor despre Urbanism sondajului de consultare a cetățenilor din Bucureștii Noi, cele mai multe din nemulțumirile locuitorilor Zonei Urbane Bucureștii Noi sunt îndreptate spre nerespectarea legislației din domeniul construcțiilor (40% din problemele din categoria urbanism si amenajarea teritoriului ), dar și spre amenajarea deficitară a spațiilor verzi.