Home Blog

Problemele familiilor cu copii în Zona Urbană Bucureștii Noi

0
rezultate sondaj, GICBN, 532 pentru Bucurestii Noi

Înainte de a intra în subiect, vă reamintim că rezultatele de mai jos sunt extrase din sondajul 532 pentru Bucureștii Noi, sondaj realizat din inițiativa Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii – Noi în perioada aprilie – septembrie 2017. Rezultatele sondajului au fost prezentate în fața întregului aparat administrativ al administrației locale Sector 1.

În ceea ce privește copiii din zona urbană, principala nemulțumire este lipsa unor locuri pentru practicarea sporturilor, dar și a locurilor de joacă, cu un total cumulat de 84% din problemele legate de copii. Se solicită terenuri de sport (pentru handbal, basket, tenis de câmp și de masă, o piscină, un patinoar), precum și amenajarea unor locuri de joacă pe spații virane.

Clotilde Armand si Salba de Lacuri Colentina

0
imagine plaja urbana cu apa

“”Franţuzoaica Clotilde Armand şi-a lansat candidatura pentru Primăria Sectorului 1 pe malul lacului. Proiectul electoral: „Litoralul Bucureşti“”

Prima impresie, cu Doamna Clotilde Armand…

Alergia la Ambrozie

0
vedere dinspre strada teren cu spatiu verde cu ambrozie si arbori

Amenda intre 500 si 2000 lei pentru persoane fizice si de la 2500 lei la 5000 lei pentru persoane juridice!
Ambrozia (denumită și iarbă de paragină, iarba pârloagelor, floarea pustei) buruiană adventivă de carantină anuală.

alergia la ambrozie colaj foto de constientizare si informare

Alergia la acest polen este un calvar, agresivă, este ca o „răceală permanentă”: sufocare, greutate în respirație, ochii și nasul curg ca un robinet, deshidratare și reducerea activității rinichilor (lichidele fiind evacuate preponderent prin ochi, nas și transpirație), inflamarea extremă în totalitate a nasului, strănuturi epuizante și repetate, mâncărime extremă în nas, în ochi și chiar tuse. „Mâncărimi de îți vine să-ți scoți ochii…”  Se manifestă și prin rinită sau rino conjunctivită. Această rinită poate evolua, în timp, spre astm bronșic.